woensdag 11 december 2019

Trends in je leven 2De ronde van Saturnus


Op het ogenblik (februari 2022) loopt Saturnus door de Waterman, hij is inmiddels iets over de helft van dit teken. In november 1992 en maart 1963 stond hij ongeveer op dezelfde positie. Als je rond 1962/63 of rond 1992/93 bent geboren, komt Saturnus in deze periode terug op het punt waar hij stond in je geboortehoroscoop. Dat betekent dat je voor belangrijke keuzes staat. Beslissingen die je nu neemt zullen de komende jaren je leven sterk beïnvloeden.

Saturnus boosdoener?
In veel literatuur over astrologie wordt Saturnus beschouwd als een 'malefic', een boosdoener. Als je in je geboortehoroscoop een ongunstig verband hebt tussen de Maan en Saturnus wordt wel gezegd dat 'Saturn is hunting the Moon', oftewel dat Saturnus de Maan achterna zit. En dat is niet best.

Er zijn ook astrologen die het allemaal wat minder noodlottig beschrijven. Als Saturnus veel invloed heeft in de geboortehoroscoop, maakt dat iemand ernstig en serieus, maar niet per se ongelukkig. Zo iemand zal niet zo gauw het middelpunt zijn op feestjes of meteen enthousiast zijn over iets nieuws, maar is bijvoorbeeld onmisbaar voor zijn of haar impulsieve partner. In de loop van de tijd ben ik Saturnus vooral als een gunstige invloed gaan zien. Hij remt af, en dat kan vervelend zijn, maar vaak blijkt achteraf dat het toch wel heel nuttig was.

Om een goed inzicht te krijgen in jezelf en in de manier waarop je zelf je leven tot op zekere hoogte kunt beïnvloeden, is het volgen van de loop van Saturnus in verband met je geboortehoroscoop zeer verhelderend.

Uranus, creatief en verwarrend
Op het ogenblik loopt Uranus door de Stier. het is interessant om je geboortehoroscoop erbij te halen en te bekijken waar hij zich bevindt ten opzichte van jouw horoscoop. Waarschijnlijk merk je het meeste van zijn invloed als hij in huis I, IV, VII of X in je geboortehoroscoop staat, of als je een heel kluitje planeten in de Stier of de Schorpioen hebt staan. Uranus is zo'n beetje het tegenovergestelde van Saturnus. Zelfs heel stabiele mensen willen onder de invloed van Uranus nog weleens gekke besluiten nemen. Als je een zekere prettige onrust voelt (soms kun je zeer geïnspireerd zijn en creatiever dan je voor mogelijk had gehouden), maar het past niet echt bij je levensstijl, houd er dan rekening mee dat Uranus hier aan het werk is, en neem liever geen besluiten die je leven op de lange termijn gaan beïnvloeden.

Meer lezen
Een goed boek over Saturnus is “De transit van Saturnus door de huizen” van Karen Hamaker-Zondag.

Naar de andere afleveringen:
Trends 1 - Trends 3 - Trends 4 - Trends 5 - Maanknopen.

(Voor het eerst gepubliceerd op 11.09.2009, laatste bewerking 20.03.23.)Geen opmerkingen:

Een reactie posten