woensdag 23 september 2009

Zelf trends volgen

Om de loop van de planeten voor jezelf te kunnen volgen, heb je een aantal zaken nodig.

Je eigen geboortehoroscoop:  zie rubriek 'Astrolinks Online horoscoop (1)' en 'Online horoscoop (2)'. Beide links leiden naar AstroCursus, omdat de ervaring leert dat een kleine toelichting op zijn plaats is, en die vind je daar. Ben je al eerder op astro.com en/of 1horoscoop.nl geweest en je weet het allemaal wel, kies dan 'Horoscoop direct'.

Astrosymbolen: Je hebt AstroCursus trouwens ook nodig om de horoscooptekening te kunnen lezen. In de basiscursus vind je diverse tabellen die je daarbij helpen. Tabel 1 (zie Astrolinks Astrosymbolen (1)) is voldoende om de astrologische tabel te kunnen lezen, maar om de horoscoop goed te kunnen volgen is meer nodig, zie Astrolinks Astrosymbolen (2).

Astrologische tabellen, zogenaamde ephemeriden: Hierin is de loop van de planeten van dag tot dag  vastgelegd. Je kunt dergelijke tabellen in boekvorm kopen. Als je van plan bent je serieus met astrologie te gaan bezig houden, is dat het handigst. Ik gebruik zelf The American Ephemeris van Neil Michelsen, een deel voor 1900-2000 en een deel voor 2000-2050.

Je kunt ook de standen voor een bepaalde periode downloaden, zie rubriek 'Astrolinks Downloaden...'. Wil je trends volgen, dan kun je bij Astrodienst precies uitzoeken wat je wilt hebben. De bestanden zijn in pdf en kunnen per jaar worden gedownload. Je kunt ook één of meer maanden direct printen.

Veel succes!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten