woensdag 23 september 2009

De ronde van Saturnus

Op het ogenblik loopt Saturnus door de laatste graden van het teken Maagd. Tussen de 29 en 30 jaar geleden deed hij dat ook. Als je rond 1950 of rond 1980 bent geboren, komt Saturnus in deze periode terug op het punt waar hij stond in je geboortehoroscoop.  Dat betekent dat je nu voor belangrijke keuzes komt te staan. Beslissingen die je nu neemt zullen de komende jaren je leven sterk beïnvloeden.

In veel literatuur over astrologie wordt Saturnus beschouwd als een 'malefic', een boosdoener. Als je in je geboortehoroscoop een ongunstig verband hebt tussen de Maan en Saturnus wordt wel gezegd dat 'Saturn is hunting the Moon', oftewel dat Saturnus de Maan achterna zit. En dat is niet best.

Er zijn ook astrologen die het allemaal wat minder noodlottig beschrijven. Als Saturnus veel invloed heeft in de geboortehoroscoop maakt dat iemand ernstig en serieus, maar niet per se ongelukkig. Zo iemand zal niet zo gauw het middelpunt zijn op feestjes of meteen enthousiast zijn over iets nieuws, maar is bijvoorbeeld onmisbaar voor zijn of haar impulsieve partner. In de loop van de tijd ben ik Saturnus als een gunstige invloed gaan zien.

Om een goed inzicht te krijgen in jezelf en in de manier waarop je zelf je leven tot op zekere hoogte kunt beïnvloeden, is het volgen van de loop van Saturnus in verband met je geboortehoroscoop zeer verhelderend.

Als je nu rond de 30 of de 60 bent, heb je ook nog te maken met Uranus die door de laatste graden van de Vissen loopt. Hij staat met andere woorden in oppositie met Saturnus. Uranus is zo'n beetje het tegenovergestelde van Saturnus. Zelfs heel stabiele mensen willen onder de invloed van Uranus  nog weleens gekke besluiten nemen. Als je een zekere prettige onrust voelt (soms kun je zeer geïnspireerd zijn en creatiever dan je voor mogelijk had gehouden), maar het past niet echt bij je levensstijl, houd er dan rekening mee dat Uranus hier aan het werk is, en neem liever geen besluiten die je leven op de lange termijn gaan beïnvloeden.

Een goed boek over Saturnus is De transit van Saturnus door de huizen van Karen Hamaker-Zondag.

Zelf nagaan hoe Saturnus loopt? Zie label Techniek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten