vrijdag 11 september 2009

Het is maar tijdelijk...

"Voorspel je je eigen toekomst weleens?" wordt mij soms gevraagd.
Het antwoord is nee.
Daar zijn allerlei redenen voor. De belangrijkste is dat ik het geen goed idee vind. Voor je het weet raak je verslaafd aan de astrologische tabellen, en zie je in elke planetaire beweging een kans of een bedreiging. Ik leef liever gewoon. Dat neemt niet weg dat het interessant is om achteraf te bekijken hoe de sterren erbij stonden in bepaalde perioden in je leven. Ik kijk daarbij graag naar trends, naar grote lijnen. Het interessantst voor dit soort graafwerk zijn de bewegingen van Saturnus en Uranus. (Daarnaast is ook de progressieve Maan fascinerend, maar het onderwerp is te ingewikkeld om hier te behandelen.)

Saturnus doet er ongeveer 30 jaar over om de 12 tekens van de dierenriem te doorlopen en staat dus gemiddeld 2,5 jaar in een teken. Uranus heeft een cyclus van 84 jaar (een mensenleven) en doet er 7 jaar over om één teken te doorlopen.
Het teken waarin deze twee planeten staan in de geboortehoroscoop heeft weinig tot geen invloed op iemands karakter. Maar hun lange cyclus biedt veel aanknopingspunten om bepaalde ups en downs in je leven te bestuderen. Als ik weer eens in een moeilijke periode zit, vind ik het zelf altijd prettig om te weten dat de scherpe kantjes er binnenkort alweer vanaf zijn en het over een paar jaar gewoon voorbij is.

Ik zal in dit weblog voorbeelden behandelen van trends in je leven en ook laten zien hoe je hiermee aan de hand van je eigen horoscoop aan de slag kunt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten