vrijdag 17 april 2015

Les 3: Broers & zusters en hun moeder (opdracht 2)

Man 190115 en Man 231019
De oudste broer met Maan in Vissen zag zijn moeder als een lief, opofferend wezen. Hij zou haar graag als voorbeeld nemen. (Als je hier over mogelijk slachtofferschap hebt geschreven, dan kan dat natuurlijk, maar ook omdat de maanstand van de andere broer daar niets over meldt, ligt zoiets feitelijks niet erg voor de hand.)
De jongste broer zag haar als iemand die niet helemaal gelukkig was in haar huwelijk en voelde zich misschien als lievelingetje behandeld. Hij heeft mij weleens verteld dat het hem irriteerde dat ze altijd op de achtergrond bleef en bijna niets zei.

Vrouw 030519 en Man 011121
De vrouw, met Maan in Kreeft vond dat haar moeder haar tekort heeft gedaan. Haar broer was lichamelijk zwak en moest vaak naar het ziekenhuis, zodat de meeste aandacht naar hem uitging.
De man, met Maan in Schorpioen, wantrouwde al die liefde nogal.
Feit: De  moeder was een sterke persoonlijkheid, een vrouw met een brede belangstelling en veel activiteiten, voor wie haar man altijd eerst kwam. Daarna kwam haar zoon, en dan haar dochter.

Vrouw 200355 en Man 260759
De vrouw, met Maan in Waterman, zag haar moeder meer als een vriendin dan als een moeder.
De man, met Maan in Ram, vond zijn moeder een leuk iemand die je vrij liet, maar wel voor je vocht als dat nodig was.
Feit: Voor deze moeder kwamen de kinderen eerst, en pas ver daarna haar man. Ze had geheimpjes met haar kinderen die vooral voor pa verborgen moesten blijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten