woensdag 9 december 2009

Saturnus versus Progressieve Maan

Saturnus doet er 29 à 30 jaar over om alle tekens van de dierenriem te doorlopen, de progressieve Maan doet dit net iets sneller: in ca. 28 jaar. De twee cycli gaan langzamerhand steeds verder uit elkaar lopen, tot zo'n zes jaar tegen het einde van een lang leven.
Om te leren begrijpen waarom je leven loopt zoals het loopt, is het erg goed om beide cycli te bestuderen, en vooral ook om terug te kijken.

Als Saturnus door een huis loopt, komt de vraag aan de orde: wil ik dit nog wel, moet het niet helemaal anders? Een voorbeeld uit mijn eigen leven: na mijn eindexamen in 1965 ben ik niet gaan studeren, want ik had genoeg van school en wilde geld verdienen. In 1970 zag ik dat ik op die manier niet verder kwam, en besloot ik een studie te beginnen. Saturnus liep toen door mijn 9e huis. Ik haalde het MO-A diploma eind juli 1973 (2e graads bevoegdheid Nederlands). Saturnus stond toen op twee derde van huis 10 en ik kreeg onmiddellijk een goede baan in het onderwijs. Ik kon zelfs kiezen uit drie scholen, iets wat ook in die tijd niet vaak voorkwam. Ik vond het middelbaar onderwijs uiteindelijk erg beperkt en ben na drie jaar wat anders gaan doen.

Loopt de progressieve Maan door een huis, dan gaan zaken die met dit huis te maken hebben wat soepeler. Vaak heb je dat pas jaren later in de gaten. In mijn geval kwam de Maan in 1976 in huis 9. Ik had inmiddels alle tentamens plus het centraal schriftelijk en mondeling van de MO-B gehaald (1e graads) en moest alleen de scriptie nog doen. Daar waren al afspraken over gemaakt, maar in het najaar van 1976 werd ik zeer verliefd op de man met wie ik ruim 30 jaar mijn  leven heb gedeeld, en ik heb de studie laten zitten. Na een poosje vonden we dat allebei toch wel zonde, dus heb ik de zaak in 1977 weer opgepakt en ben in juli 1978 afgestudeerd. Vlak daarna ging de Maan huis 10 binnen, en begon er een interessante en zeer succesvolle periode in mijn beroepsleven.

Terwijl ik dit stukje aan het schrijven was, dacht ik: "Misschien kan ik mijn studieloopbaan als voorbeeld nemen, maar ik heb eigenlijk geen idee of het klopt." Toen ik de tabel erbij haalde, bleek het voorbeeld nog beter te kloppen dan ik had verwacht, ook inzake allerlei details die ik hier verder buiten beschouwing laat.
Astrologie blijft me verbazen!

3 opmerkingen:

 1. Hoi Fokkelien,
  Inderdaad, astrologie blijft verbazingwekkend!
  Mijn Progressieve Maan staat nu pal op m'n Noordknoop in 12 en NU heb ik pas het idee dat ik 'm echt bespeur. Zou jij daar nog iets op kunnen toevoegen? Heb jij 'm al over je Knoop gehad? Paul, geb. 3 aug. 1965, 2.03u., Hengelo (O)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen