woensdag 9 september 2009

Les 3: De Friese Tweeling (opdracht 1)

Dit geval wordt ook besproken in een artikel dat binnenkort op www.astrocursus.nl komt te staan.

De Friese tweeling is geboren op 22.11.66, de oudste (TW1) om 09h00 thuis in Wolvega, de jongste (TW2) om 19h15 in het ziekenhuis te Heerenveen. TW1 is nog net een Schorpioen, TW2 is een Boogschutter.

VRAAG 1: Zon, Maan, asc

TW1: Zon Schorpioen - Maan Vissen - asc Boogschutter
Zo heel dicht tegen het einde van een teken is de invloed van het volgende teken al aanwezig, maar een basis van de Schorpioen is er zeker in deze horoscoop. Met asc Boogschutter zal TW1 in ieder geval op het eerste gezicht duidelijk de trekken van dit teken vertonen. De zon vormt een driehoek met de Maan in Vissen. Deze driehoek verdiept de invloed van Schorpioen.

TW2: Zon Boogschutter - Maan Vissen - asc Kreeft
TW2 heeft geen Schorpioenentrekjes (dat is ook in werkelijkheid zo). Ook in dit geval vormt de Zon een driehoek met de Maan, en ook dit is toenemend: de Maan staat helemaal op het einde van Vissen, dus bijna in de Ram en de Zon staat net in Boogschutter. De driehoek is daardoor een vuur-driehoek en van een andere aard dan die van TW1. TW2 heeft wel weer de asc in een waterteken: Kreeft. Net als TW1 is TW2 een mix van water en vuur.

VRAAG 2: Beroep

Zie uitwerkingen les 4, opdracht 1.2.

VRAAG 3: relatie

TW1 is gescheiden en ook het tweede huwelijk is niet echt stabiel. TW1 heeft beweeglijke tekens op de as asc - desc. Traditioneel wijst dit op meerdere huwelijken/relaties. TW2 heeft Kreeft/Steenbok op die as, wat een stuk stabieler is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten